Nytt mål för Adde

Det blev en jättelyckad rallylydnadsträning igår, gjorde det som en tävling att Adde fick sitta bilen tills det var dags för honom, sen fick han lite snabb uppvärmning och sen köra banan, utan godis. Gick kanon, jättenöjd med honom!



Nu har jag satt upp ett nytt mål med Adde; Starta i godisklassen i Freestyle på Tomtens tävling 21 maj.

Nu är det många bollar i luften, Adde gav jag upp agilityn med, får tänka på hans opererade höft också. Men rallylydnad och freestyle står på listan. Kommer absolut fortsätta med lydnaden men det är en självklarhet. Treiball får ligga lite åt sidan tills efter Freestyletävlingen är avklarad.
Anja får hålla sig till vallningen, agilityn och lydnaden. Rallylydnad och freestyle blir det lite också men ingen tävling för henne i det.


Ikväll blir det lydnadsträning med Nadine och Saiko innan agilitymötet. Kanske att jag slänger in lite freestyleträning istället för lydnaden, kan behövas om vi skall tävla!

Lyckad torrhandling

Igår på agilitykursen gick vi igenom torrhandling och blindbyten. Dom fick köra flera olika torrhandlingsövningar, bakombyten, framförbyten, blindbyten, framåtsändande, följsamhet, svängar och lära hunden att läsa vilken sida den skall komma in på. Riktigt lyckade övningar!
Vi avslutade med att prova två blindbyten, det klassiska efter en makarontunnel och sedan när hunden skall hoppa ut över ett hopphinder runda det och tillbaka igen. Båda var mycket givande!

Idag blir det rallylydnadsträning, tävlar i Borås på lördag i ridhus så har hyrt ett nytt ridhus idag vi skall träna i för miljöträningen. Adde är ju ändå uppvuxen i ladugård och tränar mycket i ridhus men unghundarna vi har i gruppen som knappt sett hästskit kan det bli värre för.

Imorgon kväll har vi agilitymöte, skall sätta mig och skriva dagordning nu. Camilla har lovat fika=)

Lite av varje

Adde tycker att matte är otroligt tråkig när hon har ont, hoppas att hon fattar piken när jag hämtar kopplet=)



Skickade ut honom med soporna istället!



Kvällen avslutades med härlig rallylydnadsträning, riktigt nöjd med Adde!



Targetträning med Adde

Har man ont och inte orkar gå är detta den ultimata träningen! Adde tyckte jag var snål med klickandet och provade det mesta, backa, plocka upp, skämmas osv. Det jag har lärt mig är att vara snabbare med klicket, men det är ju så svårt med tajming!


Första träffen med valpen


Fasan i trädgården som åt av fågelfrön på marken



Härlig promenad med Maria och hundarna. Dock regn, blåst och svinhalt. 




Bäst av allt idag var att hälsa på i valplådan hos Eva på Högtrycket´s kennel. Fick äntligen träffa och hålla min lilla Teka<3


Högtrycket´s Dreamflake "Teka"


Agilityträning i ridhus


Maria o Micro tränar starter



Micros första kontaktfält



Jag har svårt att hänga med



Anja



Maria o Lieroy



Tränade svängda tunnlar



Prins Adde



Adde


Kooikerträff på Västerby


Idag har det varit Kooikerträff på Västerby. Jättekul att se så många Kooikrar, ingen är den andra lik!





Vi började med fika, sen blev det en långpromenad följt av rallylydnad och agility!






Gruppfoto







Såg två älgar på vägen hem, fina dom är!


Kvällen avslutas med agilitykurs och träning, kontaktfältsträning står på schemat. Får se om jag orkar lägga in bilder om det när jag kommer hem annars tar vi det imorgon.

Underbara hundar!


Adde




Anja




Micro & Lieroy


RSS 2.0