Grattis Adde 3 år! Och till att du lärt dig att simma!

Idag fyller Adde tre år! Det innebär att han är 21 hundår och eftersom jag fyller 21 först i september så är han äldre än mig nu..  Lilla killen har blivit stor! Grattis!

Adde har lärt sig simma, äntligen! Som unghund vågade han inte doppa tassarna ens, men efter en regnig sommar hade han inget val. Sen efter många men så vågade han gå i till midjan men absolut inte mer. Ibland har det hänt att han trillat i från båten eller bryggan med då har han haft flytväst. Visst kan han simma men han tycker inte om det.
Så förra veckan när vi hade så underbart väder gick min bror, jag och hundarna till båtgården för att hundarna skulle få springa i vattnet. Adde springer till midjan men inte mer, Anja springer på stranden och är livrädd för vattnet.
Vi kastade en pinne långt ut till Adde och eftersom det är väldigt långgrunt så hade han full fart ut. Det varken vi eller Adde visste var att det gick ett två meter brett dike i vattnet långt ut. Adde i full fart flög över till andra sidan diket och kunde hämta sin pinne, nu gällde det bara att han skulle våga ta sig tillbaka till oss och stranden över diket i vattnet. Tillslut vågade han sig tillbaka, enda sättet var att simma! Och så fortsatte vi, kastade pinnen över diket så att han var tvungen att simma två meter för att sedan kunna fortsätta springa till pinnen. (tycker inte om att Adde jagar pinnar/bollar men detta var enda sättet att få honom att simma) Dagen efter vågade vi prova på ett annat badställe där det var ljupare, jag trodde inte att Adde skulle våga simma där men det gjorde han, men bara om man kastar något, och det är max två meter annars vägrar han. Men vad stolt jag blev!

image18
Anja vågar inte bada!

image20
Adde

image21
Bollen är liiite för långt ut för att Adde ska våga simma

image22
Adde simmar!

image23
Adde hoppar i vattnet


RSS 2.0